Lotgenoten

Oedeemwijzer is dé plek waar je ervaringen van andere mensen met lymfoedeem of lipoedeem kunt vinden en ook een plek waar jij je ervaringen kunt delen.

Miranda en Pascal
Fotograaf: Raphael Drent

Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen zorgen voor herkenning. Lees de verhalen van deze oedeemstrijders, mensen die leven met lymfoedeem en/of lipoedeem.

Wil jij ook je verhaal delen?

Deel jouw ervaringsverhaal.
Hoe ga jij om met lymfoedeem en/of lipoedeem?

Patiëntenvereniging

Wat doet NLNet?

De belangrijkste doelstelling van NLNet is het versterken van de positie van patiënten met lymfoedeem en lipoedeem. Dit doen zij door middel van belangenbehartiging, voorlichting en lotgenotencontact. Verder ondersteunen zij, en optimaliseren ze, de zorg rondom lymfoedeem- en lipoedeempatiënten. Kennis overdragen is ook een van hun speerpunten.

Tevens stimuleren zij wetenschappelijk onderzoek en vragen aandacht voor deze aandoeningen bij medici, zorgverleners en politici.
NLNet doet dit op verschillende manieren:

Tijdschrift Lymfologica

Alle laatste ontwikkelingen, interviews, ervaringsverhalen en artikelen uit binnen- en buitenland vindt u terug in ons tijdschrift Lymfologica dat tweemaal per jaar verschijnt.
Leden van NLNet ontvangen het tijdschrift automatisch.

Supportgroepen

In het hele land vinden op regelmatige basis informatieve bijeenkomsten plaats voor mensen met lymfoedeem en/of lipoedeem, hun familie en hulpverleners.

Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema waar een professional meer informatie over verschaft en er is altijd gelegenheid voor lotgenotencontact. Deze bijeenkomsten zijn gratis voor leden van NLNet. 

Symposium

Een keer per twee jaar is er een symposium waar deskundige sprekers aanwezig zijn aan wie ook vragen gesteld kunnen worden.
Er zijn workshops waar dieper op bepaalde onderwerpen wordt ingegaan en er kunnen ervaringsverhalen worden uitgewisseld.
Er zijn stands aanwezig die de laatste snufjes van hulpmiddelen, huidverzorging e.d. tonen en de deskundige standhouders geven informatie.
Leden krijgen een korting op de toegangsprijs van het symposium.

Lotgenoten op Instagram

Ontmoet andere mensen met lymfoedeem en/of lipoedeem die op Instagram laten zien hoe zij omgaan met hun chronische ziekte, laat je inspireren!