Over ons

Oedeemwijzer.nl is opgericht én wordt beheerd door personen die zelf (primair) lymfoedeem en/of lipoedeem hebben. 
Het platform oedeemwijzer.nl heeft als doel om mensen met lymfoedeem en/of lipoedeem wegwijs te maken in hun zoektocht naar de juiste informatie.

Wie zijn wij

Oedeemwijzer.nl is opgericht én wordt beheerd door mensen die zelf (primair) lymfoedeem en lipoedeem hebben. 

Het platform oedeemwijzer.nl is ontstaan door een gebrek aan gecentraliseerde informatie over lymfoedeem en lipoedeem in combinatie met alle facetten eromheen die bij beide chronische ziektes komt kijken.
Wij willen hiermee mensen helpen die bijvoorbeeld recent te horen hebben gekregen dat zij lymfoedeem en/of lipoedeem hebben en hen wegwijs maken in een voor hen onbekende wereld.

Tevens hopen wij ook voor de ervaren mensen die al langer leven met lymfoedeem en/of lipoedeem een platform te kunnen zijn waar men regelmatig terugkomt voor actuele informatie, (online) evenementen en de laatste informatie omtrent hulpmiddelen ontdekt.

We spreken hier bewust niet over lymfoedeem en/of lipoedeem-patiënten omdat mensen zich vaak geen patiënt (willen) voelen. 
Men heeft de ziekte wel, maar is het niet!

Waar staan wij voor?

oedeemwijzer.nl heeft als doel hét onafhankelijke platform te zijn met betrouwbare informatie over lymfoedeem en lipoedeem.
Tevens willen wij, voor mensen die te maken hebben met lymfoedeem en lipoedeem, hét platform zijn waar men terecht kan voor:

Wij streven er niet naar om contacten te onderhouden met ziekenhuizen, zorgverzekeraars en de politiek op het gebied van het verkrijgen van betere zorg en hulpvragen. Hiervoor kunt u terecht bij NLNet, dé patiëntenorganisatie voor lymfoedeem en lipoedeem.

NLNet heeft een team van deskundige vrijwilligers die al uw vragen op het gebied van Lymfoedeem en Lipoedeem kan beantwoorden.

Waar zijn wij goed in?

Wij weten wat er bij mensen met lymfoedeem en lipoedeem speelt.  
Wij zijn hét platform voor mensen met lymfoedeem en lipoedeem en hun omgeving, waar men

– informatie kan vinden vanaf één centrale plek,
– met lotgenoten in contact kunnen komen via fora 
– ervaringen kunnen delen en
– van elkaar kunnen leren.

Kortom, wij bieden een plek waar mensen zich herkennen en daardoor erkend voelen.

Wij bieden betrouwbare (medische) informatie en delen ervaringen van lotgenoten en hoe je kan leven met lymfoedeem en lipoedeem. 

Wil jij ons helpen?

Wil jij ook andere mensen met lymfoedeem en/of lipoedeem helpen in hun zoektocht naar de juiste artsen, therapeuten en/of hulpmiddelen en kan jij ons verder voorzien van nuttige informatie dat hier absoluut niet mag ontbreken?

Laat het ons dan weten!