Spelenderwijs leren omgaan met lymfoedeem

Kind met lymfoedeem

Het kan een hele uitdaging zijn voor ouders/verzorgers als je kind met lymfoedeem te maken krijgt.

Lymfoedeem veroorzaakt zwelling door de ophoping van lymfevocht en vereist zorgvuldige aandacht om complicaties te voorkomen en de levenskwaliteit van het kind te waarborgen.
VASCERN heeft eenvoudige infographics gemaakt die de belangrijkste do’s en don’ts (aanbevelingen) voor de zorg van kinderen met lymfoedeem duidelijk weergeven.

Deze infographics zijn bedoeld voor ouders, verzorgers en zorgprofessionals en bieden praktisch advies over essentiële aspecten van lymfoedeemzorg.

Ze behandelen onder andere de juiste huidverzorging om infecties te voorkomen en een gezonde huid te behouden. Daarnaast wordt het belang van compressiekleding en zwachtels benadrukt, die helpen de zwelling te beheersen en de lymfecirculatie te bevorderen.

De infographics fungeren als een beknopte handleiding, zodat u in één oogopslag waardevolle informatie krijgt. Het volgen van deze aanbevelingen kan een groot verschil maken in de gezondheid en levenskwaliteit van uw kind. We hopen dat deze infographics een waardevolle hulpbron voor u zullen zijn en u bij elke stap ondersteunen.

Deze infographics zijn gebaseerd op de richtlijnen voor huidverzorging en compressie bij kinderen met lymfoedeem.

Delen:

Hier had uw advertentie kunnen staan!

Meer nieuwsberichten

Tip een bericht!

Hebben wij een interessant bericht over het hoofd gezien dat niet zou mogen ontbreken op deze site?
Laat het ons dan weten, zodat wij deze website actueel kunnen houden.