The Lymph Trial

Achtergrond

Vroege opsporing van borstkanker en ontwikkelingen in behandeling hebben niet alleen geleid tot een hogere overlevingskans, maar ook een forse toename in complicaties. Dit maakt kwaliteit van leven steeds belangrijker om te onderzoeken. Borstkanker-gerelateerd lymfoedeem van de arm is één van de meest onderschatte complicaties en komt bij 20% van de vrouwen na borstkanker voor. Lymfoedeem in een vroeg stadium kan uiteindelijk leiden tot intensieve conservatieve behandeling. Hierdoor is het van groot belang om lymfoedeem in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen. Een nieuwe operatie, de lymfaticoveneuze anastomose (LVA), zou veelbelovend kunnen zijn.

Het doel van deze studie is te onderzoeken of lymfechirurgie de kwaliteit van leven verhoogt en uiteindelijk goedkoper is dan de standaard conservatieve behandeling.

Binnen dit onderzoek worden de patiënten geloot voor één van de twee behandelingsgroepen: 

Groep A:
deze groep krijgt de standaard conservatieve behandeling bij de huidtherapeut. Zie voor meer informatie de pagina conservatieve therapie.

Groep B:
deze groep krijgt een chirurgische ingreep met behulp van de microscoop door de plastisch chirurg. Tijdens deze ingreep, ook wel lymfaticoveneuze anastomose (LVA) genoemd, worden enkele verbindingen gemaakt tussen lymfevaatjes en kleine aders vlak onder de huid, zodat het lymfevocht weer beter kan worden afgevoerd.
Zie voor meer informatie de pagina operatie groep.

Voor dit onderzoek hebben wij in totaal 120 vrouwelijke patiënten nodig die willekeurig verdeeld zullen worden over beide behandelingen: 60 patiënten in groep A en 60 patiënten in groep B.

Meer informatie?

Op onderstaande website lees je meer informatie over dit onderzoek.

Delen:

Hier had uw advertentie kunnen staan!

Meer nieuwsberichten

Tip een bericht!

Hebben wij een interessant bericht over het hoofd gezien dat niet zou mogen ontbreken op deze site?
Laat het ons dan weten, zodat wij deze website actueel kunnen houden.