Compressiebroek confectie

Compressiebroek

Fabrikanten

Dit product of vergelijkbaar product is verkrijgbaar bij onderstaande fabrikanten:

Afbeelding en tekst is afkomstig van Product Lymed Compressie™ van fabrikant van Wijngaarden.

Confectie broek: Onderlichaam bandage

Medische indicatie
De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam is een comfortabel compressie hulpmiddel om te dragen wanneer er sprake is van chronische vaatafwijking, aandoening van het lymfvatenstelsel, chronische aandoening van het vetweefsel of bij oedeem veroorzaakt door een verwonding of operatie. De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam wordt uitgevoerd als een broek en is verkrijgbaar in standaard maten, maar kan ook op maat gemaakt worden. Een onderlichaam bandage van Lymed is uitstekend te gebruiken bij de behandeling van medische indicaties als primair of secundair lymfoedeem, genitaal oedeem, post-traumatisch oedeem, trombose en veneuze insufficiëntie.

De Lymed compressiebandage kan worden ingezet in de zogenaamde curefase, dit om het eventueel aanwezige oedeem te reduceren. Vaak gebeurd dit als bijvoorbeeld blijkt dat zwachtels, door de vorm van het lichaamsdeel niet voldoende effectief zijn. De Lymed compressiebandage is daar waar nodig ook goed te combineren met polstermateriaal.

Doordat Lymed Compressiebandages zowel in de curefase (behandelfase) ingezet kunnen worden alsmede in de daaropvolgende onderhoudsfase, ontstaat er een gunstige prijskwaliteitsverhouding. Omdat er sprake is van een individueel aangepast product is er sprake van een optimale compressie. In tegenstelling tot het gebruik van zwachtels, die vaak meerdere keren per week aangelegd dienen te worden, zijn de Lymed compressiebandages in het merendeel van de gevallen door de patiënt zelf aan en uit te trekken. Hiermee wordt de zelfredzaamheid van de patiënt bevorderd en wordt bespaard op de kosten van het aanleggen van de zwachtels. Door de lange levensduur van het product hoeft deze ook niet vaak vervangen te worden.

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam is ook goed te gebruiken als ondersteunende compressietherapie naast fysio- of oedeemtherapie. De combinatie van spieractiviteit en compressietherapie bevordert de doorbloeding in het lichaam, stimuleert de afvoer van (lymf)oedeem, zorgt ervoor dat verhard (fibrotisch) weefsel zachter wordt en stimuleert de bewegingsvrijheid. Zowel de standaard als de op maat gemaakte compressie broek is uitstekend te gebruiken in combinatie met een compressie pad voor het onderlichaam.

Materiaal
De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam wordt vervaardigd uit hoogwaardige, UV-bestendige weefsels (P07 en P91) en zijn door Lymed zelf ontwikkeld volgens de zgn. Warp Knit vlakbreimethode. Het P07-weefsel bestaat voor uit 54% uit polyamide en 46% uit elastan en het stevigere P91-weefsel bestaat voor uit 61% polyamide en 39% uit elastan. Beide weefsels hebben de eigenschap om strakke rondingen in een kledingstuk te kunnen creëren en daarbij compressie op te bouwen. De weefsels zijn bovendien dun van stof, waardoor het draagcomfort van de Lymed bandages wordt verhoogd.

Alle Lymed (compressie) bandages bestaan uit computergetekende patroondelen die met een vlakke naad (flatlocksteek) en een zachte, elastische garen aan elkaar worden gestikt. Uniek is de gladde binnenzijde van de bandages, waardoor slijtage wordt verminderd en het aan- en uittrekken van de kleding wordt vergemakkelijkt. De weefsels van Lymed zijn huidvriendelijk, omdat ze luchtdoorlatend zijn en geen rubber of andere bekende allergenen bevatten. Jaarlijks worden de weefsels getest op duurzaamheid, kleurechtheid en slijtvastheid.

Product
De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam is leverbaar in de confectiematen X-Small t/m XXXX-Large en twee verschillende kleuren weefsels en garens. Voor de juiste maat dient de omvang van de heupen en het bovenbeen opgemeten te worden.

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam kan op verschillende wijze worden vormgeven. De vormgeving van de compressie bandage broek wordt bepaald door een combinatie van een aantal factoren. De medische indicatie, de cliënt (man, vrouw of kind) en de specifieke behoeften van de cliënt zijn bepalend voor de keuze van het weefsel én de vormgeving van de kleding.

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam kan in de standaard maten worden uitgevoerd in een broek met lange pijpen (tot aan de enkel) of met een kortere pijp (tot aan de kuit of knie). Verder is er keuze uit extra versteviging in het genitaal gebied, broek met hoge of lage taille en broek met of zonder bretels.

Wanneer een Lymed compressie broek in een standaard maat onvoldoende ondersteuning biedt, of wanneer de pasvorm ervan niet schikt, dan kan een individueel aangepaste compressie broek een uitkomst bieden.

Compressieniveau
Het Lymed ontwerpproces garandeert dat de producten medisch correcte en gecontroleerde drukniveaus hebben. Het compressieniveau van de Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam benadert CCL II. Het doel van elk Lymed product is om het best mogelijke resultaat in compressietherapie te geven en tegelijkertijd comfortabel te zijn en een eigentijdse uitstraling te hebben.

Levensduur
Om een optimaal resultaat te behalen, kunt u er van uit gaan dat de confectiebroek een gebruikstermijn heeft van 4 tot 6 maanden. Per jaar adviseren wij dan van uit hygiënisch oogpunt, om bij normaal gebruik, 2 broeken aan te vragen. Zodat deze om en om gedragen kunnen worden. Bij zeer intensief gebruik, bijvoorbeeld wanneer de broek dag en nacht word gedragen adviseren wij 3 broeken per jaar.

Deel dit hulpmiddel:

Tip een hulpmiddel

Hebben wij een (compressie) hulpmiddel over het hoofd gezien dat niet mag ontbreken op deze site?
Laat het ons dan weten, zodat wij onze website actueel kunnen houden.